Dilovası’ndaki yaşam alanlarının sanayiden uzaklaştırılması için Tavşancıl’da başlayan kamulaştırma çalışmalarında 246 dönüm arazinin 143 dönümü kamulaştırıldı. Bu alana ilk etapta yapılacak 651 konut için 17 Ağustos’ta ihaleye çıkılacak
İLK ETAP YAPILACAK
OSB ve sanayi kuruluşları arasında kalan Dilovası’ndaki yaşam alanlarının daha sağlıklı bir alana taşınması için başlatılan çalışmada kamulaştırma hızla devam ederken, konutların ilk etabı için TOKİ de ihale tarihini açıkladı. Tavşancıl’da kurulacak olan yeni Dilovası’nın ilk etabında yapılacak 651 konut ve 12 dükkan için 17 Ağustos’ta ihale gerçekleştirilecek. Ankara’daki TOKİ Genel Müdürlüğü’nde saat 11.30’da yapılacak ilk ihale ile yeni Dilovası için en somut adım atılacak.
YENİ BİR YAŞAM ALANI: Tavşancıl’da inşa edilecek yeni Dilovası, aynı zamanda Kocaeli’nin yeni yaşam alanlarından biri olacak. Planlı bir şekilde ve etap etap yapılacak konut bölgesi bulunduğu konum nedeniyle cazibe merkezi olmaya aday.
249 DÖNÜM ARAZİ KAMULAŞTIRILIYOR
Tavşancıl bölgesinde ilk etapta belirlenen 167 dönümlük arazi için kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Ardından kamulaştırılan alan 246 dönüme çıkartıldı ve yeni bir ilçe inşa edebilecek noktaya getirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına kamulaştırmayı başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların yavaş ilerlemesi nedeniyle acele kamulaştırma talebinde bulundu. Şubat ayında 167 dönüm, geçtiğimiz hafta ise 79 dönüm arazi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan acele kamulaştırma kararlarını imzaladı.
YENİ DİLOVASI: TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni Dilovası’nın ilk etap konutları bölgenin nasıl şekilleneceğini ortaya koydu. Zemin üzerine 5 kattan oluşan konutlar bölgenin konut ihtiyacını karşılayacak.
143 DÖNÜM TAMAM
Bakanlık adına kamulaştırma çalışmalarını yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl Rezerv Yapı Alanı’nın ilk etabı olan 167 dönüm arazinin 143 dönümünü kamulaştırdı. Hak sahiplerine bakanlık adına 99 milyon 229 bin lira ödendi. Böylece ilk etap konutların yapılacağı alanın yüzde 85’i kamulaştırıldı. Bu alana yapılacak konutların ihale tarihi de belli oldu.
İHALE 17 AĞUSTOS’TA
TOKİ tarafından kurulacak olan yeni Dilovası’nın ilk etabında 651 konut, 12 dükkan, bir cami, alt ve çevre düzenlemesi yapılacak. Konutların ihalesi 17 Ağustos’ta saat 11.00’de Ankara’da yapılacak. İhalenin ardından kazanan firma ile sözleşme imzalanacak ve 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Firma da 650 günde inşaatı bitirip yer teslimini yapacak.
CAMİ: Yeni Dilovası’nın ilk etabında TOKİ 651 konutun yanı sıra bir de cami yapacak.