Mimarsinan Mahallesi İŞKUR Yanında bulunan 7 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı kozmetik fabrikası yangınına ilişkin aralarında şirket yetkililerinin de bulunduğu 16 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar için müebbet hapis dahil ağır cezalar talep ediliyor.
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 8’i tutuklu, 2’si firari toplam 16 sanık hakkında çeşitli suçlardan ağır hapis cezaları istendi.
ŞİRKET YETKİLİLERİ İÇİN 7’ŞER KEZ MÜEBBET TALEBİ
Hazırlanan iddianamede, kozmetik firmasının sahibi ve yöneticileri İsmail O., Altay Ali O. ile tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kurtuluş O.’nun, emniyet, savcılık ve sulh ceza hâkimliğinde susma haklarını kullandıkları belirtildi.
Tutuklu sanıklar Altay Ali O. ve İsmail O. ile ortak üretim yaptığı değerlendirilen kozmetik firmasının yetkilileri Aleyna O. ve Gökberk G. hakkında, “olası kastla öldürme” suçundan 7’şer kez müebbet hapis, “nitelikli mala zarar verme” suçundan ise 3’er kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
OSGB YETKİLİLERİ VE BİNA SAHİPLERİ DE SANIK
İddianamede, Küresel Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) firmasının işletmecisi firari Ü.Ç., sorumlu müdürü tutuklu Ü.A., iş güvenliği uzmanları M.D. ve S.Ç., fabrika binasının eski sahibi tutuklu G.D. ile binayı satın alan şirketin yetkilileri C.Ö.Y., Ö.Y. ve Ö.Y. hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.
KAÇMAYA YARDIM EDENLERE “SUÇLUYU KAYIRMA” SUÇLAMASI
Kozmetik firması yetkililerinin kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklu şüpheliler A.O.A. ve O.Y. ile Ö.A. ve firari A.B. hakkında ise “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.