Hoşgeldiniz  
Slider Üstü Reklam

DEM Parti Milletvekilli Sırrı Sakık “Rovava Dilovası’dır, Dilovası’da Rovava’dır”

admin | 08 Şubat 2026 | Genel A- A+

DEM Parti Milletvekilli Sırrı Sakık “Rovava Dilovası’dır, Dilovası’da Rovava’dır”

Dilovası Kent Meydanı’nda Halk Buluşması adlı bir miting gerçekleştirildi. DEM Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık “Kürd’e kimse parmak sallayamaz. Rojava Dilovası’dır, Dilovası’da Rojava’dır” dedi

Mitinde ilk olarak DEM Parti Dilovası İlçe Eşbaşkanı Sabri Uçar ve DEM Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı İbrahim Ergin birer konuşma yaptılar. Son olarak ise DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık bir konuşma yaptı.

Çözüm süreci ile ilgili olarak iktidara seslenen DEM Partili Sırrı Sakık, “Buradan iktidara sesleniyoruz. Barış olacaksa ilk önce kirli dilinizden vazgeçeceksiniz. Kürt’e parmak salla sallamayacaksınız. Kürt’ün iradesini kabul edeceksiniz. Bir barış dilini bulmalıyız. Barış dili, emir kipleriyle olmaz. Barış dili gidip Rojava’da, çetecilere destek sunarak Kürt halkıyla barış olmaz. Yine mecliste dedim. Eğer bu topraklarda barış olacaksa buradaki Kürt’ü oyalayarak diğer Kürt’e de düşmanlık ederek barış hiç olmaz. Barış çok dost olur. Barış burada barışı gerçekleştireceksen Rojava’daki Kürtlerin de yaşadığı acılara ortak olacaksınız” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 GazeteDilovası.com Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.