18.05.2023 tarihinde doğan ve Cumhuriyetle yaşıt olan 102 yaşındaki yaşlı çınarımız Şükriye Yılandiloğlu vefat etti. Kaymakam Dr. Metin Kubilay, Şükriye Ninenin Cenaze namazına katılarak oğlu Bekir Yılandiloğlu’na başsağlığı diledi.
Dilovası Mimar Sinan Mahallesinde oğlu Bekir Yıldandiloğlu ile yaşayan Merhum Şükriye Nine, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle Gebze Fatih Devlet Hastanesine tedavisi altına alınmıştı. Merhume Şükriye Ninenin naaşı Cuma namazına müteakiben Hicret Caminde kılınan cenaze namazından sonra merkez mezarlığındaki eşi Emin Yılandiloğlu’nun yanına defnedildi.
Cenaze namazına İlçe Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Oğlu 73 yaşındaki Bekir Yılandiloğlu da 18 Mayıs 1923’te doğan annesinin doğduğunu 30 torun sahibi olduğunu ve vefatından dolayı da çok üzüntülü olduğunu söyledi.
İlçe Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Cumhuriyet ile yaşıt olan Şükriye Nineye sürpriz ziyaret yaparak doğum gününü kutlamış, çocukluk ve gençlik dönemindeki anılarını dinleyerek çeşitli hediyeler takdim ederek yeni tip kimlik kartını takdim etmişti.
