Hoşgeldiniz  
Slider Üstü Reklam

3 yılda 3 kez revizyona uğradı, sonunda bitti!

admin | 19 Nisan 2020 | Genel A- A+

3 yılda 3 kez revizyona uğradı, sonunda bitti!

Dilovası Eynerce Kavaşağı 3 yıl önce hizmete açılmasına rağmen planlamadaki ve projedeki hatalar nedeniyle 3 yılda 3 kez revizyona uğrayarak yeni bitirildi.

2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete alınan Eynerce Kavşağı, projedeki ve planlamadaki hatalar nedeniyle bir türlü ihtiyaca cevap verememişti.

2019 yılında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in olmasıyla birlikte Yavuz Sultan Selim Caddesi planlamasıyla birlikte Eynerce Kavşağı revize edilmesi görüşü hakim olarak kavşağı  bağlantılar yeniden planlandı.

Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre kavşağın ilk planlaması yapılırken dönemin Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın görüşü istendiğini kendilerine planlamayla ilgili her hangi bir teklif gelmediğini belirttiler. Sadece ilçenin giriş çıkışının düzen içine girmesi şeklinde hazırlanan projenin uygulamasından sonra Yavuz Sultan Selim Caddesine bağlantının gündeme geldiğini, kavşağın eski halinin düzenlenmesi gerekliliği nedeniyle tekrar tekrar revizyona gidildiğini aktardılar.

 

Kocaeali Büyükşehir Belediyesinden servis edilen haber şöyle

Dilovası Eynerce Kavşağı’nda çalışmalar tamamlandı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası ilçesine giriş çıkışları rahatlatacak olan ‘Eynerce Kavşağı – Yavuz Sultan Selim Caddesi Bağlantı Yolu’ projesini tamamladı. Eynerce Kavşağı’ndan ilçeye giriş çıkış yapacak olan araçlara nefes aldıran projede, Eynerce Kavşağı’nın kuzey tarafında dönel kavşak ve yeni bir menfez inşa edildi. İnşa edilen dönel kavşak ile yan yol olarak kullanılacak Yavuz Sultan Selim Caddesi birbirine bağlandı.

 

270 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ MENFEZ İNŞA EDİLDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Eynerce Kavşağı’nın kuzey tarafındaki eski küçük menfez yıkılarak yerine 270 metre uzunluğunda yeni menfez inşa edildi. İnşa edilen dönel kavşağın da bağlandığı Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde yağmursuyu hattı, enerji hattı gibi alt yapı ve kaldırım, asfalt gibi üst yapı işleri yapıldı. Ayrıca proje kapsamında yolların çizgileri çizildi, tabela dikimleri ve oto korkuluk imalatları tamamlandı. 

 

İLÇEYE GİRİŞLER DAHA KOLAY OLACAK

D-100 Karayolu üzerinde yer alan Eynerce Kavşağı, Dilovası şehir merkezine ulaşımda önemli bir görev alıyor. Dilovası ilçesi D-100 Karayolu yan yolu (Yavuz Sultan Selim Caddesi) mevcutta çift yönlü olarak hizmet veriyor. D-100 ile yan yol arasındaki kot farkı nedeniyle yol sürekliliği sağlanamadığından, D-100 karayolundan Dilovası ilçesi merkezine girişler diğer yollardan dolaylı olarak sağlanıyordu. Yeni proje ile bu sorun ortadan kaldırılarak ilçe merkezine ulaşım Eynerce Kavşağı’nın kuzey tarafına inşa edilen dönel kavşak, Yavuz Sultan Selim Caddesi’ne bağlanarak daha düzenli ve kolay hale getirildi. Yapılan çalışma ile ulaşımın hızlanması ve vatandaşların memnuniyeti kazanılmış oldu.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 GazeteDilovası.com Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.